• banner schilderworkshop

Over Gerard Kamphuis

Mijn naam is Gerard Kamphuis, van beroep ben ik beeldend kunstenaar, in 1991 afgestudeerd aan de A.B.K. Minerva in Groningen als autonoom schilder en tekenaar. Sinds 1994 woon ik in Gilze waar ik mijn atelier aan huis heb kunnen realiseren.

Kunstatelier Kamphuis  in Gilze is mijn beroepspraktijk. Die praktijk bestaat in mijn geval uit een aantal uiteenlopende werkzaamheden, zoals het vervaardigen van kunstwerken in opdracht maar ook als vrij werk natuurlijk. Vooral olieverf schilderijen maar ook wandobjecten en tekeningen. Ook voor het volgen van cursussen schilderen en tekenen, voor zowel beginners als gevorderden kun je hier terecht. Daarnaast verzorg ik, samen met mijn vrouw Kara, sinds een paar jaar ook heerlijke Schildervakanties in de Franse Vogezen. Een van de leukste werkzaamheden is echter het geven van workshops schilderen. Dat doe ik inmiddels al meer dan 20 jaar, in mijn atelier òf op locatie.

button-bellenbutton-contactbutton-aanbod

“Door intensiever naar je omgeving te kijken zie je dat allerlei voorwerpen vaak onvermoede eigenschappen bezitten. Bij nadere beschouwing blijkt de aanvankelijke anonimiteit plaats te maken voor de schijn “iets bijzonders” te zijn. Onverwachte schoonheid kan zo aan het licht komen, soms dominant, soms stiller van aard.

In mijn werk haal ik voorwerpen, van heel dagelijkse- tot juist bijzondere aard, uit hun normale context. Ik laat ze vervolgens, veelal fotorealistisch verbeeld, geïsoleerd opnieuw zien. Hierdoor lijkt de intensiteit van deze voorwerpen toe te nemen. Als onderwerp van mijn kunst geven ze zo, voor de aandachtige kijker, hun extra kwaliteiten makkelijker prijs.

Beter kijken kost nagenoeg niets, maar leidt wel vaak naar zien. Het zien of ontdekken van die extra kwaliteiten van een voorwerp. Dat is wat mij drijft in mijn werk.”

Gerard Kamphuis

Klanten van Kunstatelier Kamphuis

Talloze particuliere gezelschappen zoals vrijgezellen-, vrienden-, of familiegroepen zijn al met veel plezier komen schilderen bij Kunstatelier Kamphuis. Daarnaast ook vele bedrijven en instellingen zoals: