• banner schilderworkshop

Reviews schildercursus Lekkerschilderen.nl

Reviews schildercursus Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 22 reviews.
5 1

Heel leerzaam

★★★★★
Dat je op mijn leeftijd nog zoveel kan leren! Dankzij de goede begeleiding , de vele tips t.a.v. compositie en techniek, zie ik mezelf groeien. Alle opmerkingen zijn positief, prettige feedback. Echt een verschil met eerder. Daarbij is het heel gezellig, een prettige omgeving om creatief te zijn.
- Petra Simon

Ontspannen schildersclub

★★★★★
Gelijk bij de eerste kennismaking met Gerard had ik zoiets van, yes dit zoek ik. Nu na 1 seizoen verder , denk ik dat nog steeds. Verheug me op de schildersweek in augustus.
- Wilma

schot in de roos

★★★★★
Alweer een aantal lessen verder met Gerard en het blijkt een schot in de roos. De ,tot in de puntjes verzorgde site ''lekkerschilderen.nl'', gaf me al het nodige vertrouwen bij het maken van een keuze om bij hem een cursus te gaan volgen. Een gedreven Vakdocent die alles op alles zet om je in de wereld van het schilderen thuis te laten voelen. De hele aanpak is er op gericht om je, op ongedwongen wijze, te kunnen ontwikkelen. Zo is het ruime atelier, van ezel tot kwast reiniger, tot in de puntjes verzorgd, wordt iedere les ingeleid met een korte verhandeling over een bepaald onderwerp zoals bijvoorbeeld materiaal kennis,kleur etc., krijgt ieder apart de volle aandacht en zonodig hulp/advies, en ,interessant, wordt met alle leerlingen een doek van een van hen besproken. Kijk alvast uit naar de najaars cursus. Bernard
- Bernard Mosbach

Nooit gedacht!

★★★★★
Na het stoppen met werken heb ik me in 2016 aangemeld bij Gerard om te voelen of schilderen/tekenen iets voor mij zou zijn. Wat een verrassing was het om te ervaren dat onder de ontspannende wijze van "les geven" van Gerard heel verrassende schilderijen en portretten uit mijn handen kwamen! Heel leuk ook om te zien hoe anderen bezig zijn met allerlei technieken en de meest uiteenlopende prachtige schilderijen/tekeningen maken. Ik geniet iedere week! Top Gerard! Bedankt!
- Ria Oostvogels

Leerzaam en ontspannend

★★★★★
Ik kijk elke week uit naar de woensdag morgen, heerlijk schilderen en de rustige Gerard die je goed kan motiveren en advies kan geven. Ik heb het gevoel dat ik toch elke keer weer bij leer en ook kan hij goed zorgen dat je goed contact hebt met de mede-cursisten waar je door te kijken veel kan leren. Ik hoop het nog lang te kunnen genieten van zijn lessen. Joke fuchten
- Joke Fuchten

Beginnen

★★★★★
Klassiek verhaal; gestopt met werken, meer vrije tijd, op school graag getekend. Nooit geen les gehad, bij nul begonnen. Gerard geeft "les" op een professionele leuke manier. De groep is niet te groot, erg verschillend en ook van deze mensen krijg ik advies en tips. Het is voor mij heel ontspannend en leuk om te doen. Ik kan natuurlijk niet vergelijken maar deze manier van les krijgen vind ik erg fijn.
- jet henderson

Kunst met een grote K(amphuis)

★★★★★
Toen Gerard Kamphuis in 2013 in een advertentie de mogelijkheid bood om een teken/schildercursus te volgen heb ik meteen toegehapt. Onder zijn bezielende leiding heb ik het schilderen opnieuw ontdekt. Na 8 cursussen van elk 10 lessen heb ik aan elk werkstuk een voldaan gevoel overgehouden. Gerard stimuleerde mij ook om eens wat bijzonders uit te proberen. Hij weet je op een respectvolle manier te adviseren, enthousiasmeren en waar nodig te corrigeren. Dank Gerard. Ik ga zeker door. Dick Melker
- Dick Melker

Uitdaging!

★★★★★
Ik heb nu al 3 jaar tekenles bij gerard en het bevalt me nog steeds goed. Vooral omdat je erg veel de vrijheid krijgt om je eigen stijl en skills verder te ontwikkelen en door de goede opbouwende feedback die ik steeds krijg bij iedere tekening met sprongen vooruit ga. De manga stijl die ik teken is met de jaren echt stukken beter geworden mede dankzij de goede tips en tricks van gerard en de ruimte die je krijgt om zelf oplossingen te verzinnen en te bedenken om je techniek nog verder te verbeteren. Kortom een echt goede cursus om je tekenvaardigheden te verbeteren en nog leuk ook. De sfeer die hangt bij de tekencurses is gezellig en dat maakt het extra leuk. Een aanrader!
- Maurice Pals

Thuis komen...

★★★★★
Sinds vorig jaar schilder ik iedere woensdagavond bij Gerard. Als tiener heb ik vroeger altijd al getekend, waarna ik het SintLucas in Boxtel ben gaan doen. Daarna ben ik een totaal andere studie gaan doen en heb het tekenen een kleine 25 jaar helemaal links laten liggen. Maar sinds vorig jaar begon het toch weer te kriebelen en besloot ik om als hobbyist de draad weer op te pakken. Ik had echter altijd getekend en nog nooit geschilderd. Na wat zoeken kwam ik bij Kunstatelier Kamphuis terecht om deze nieuwe hobby, het schilderen, eigen te maken. De woensdagavonden geven mij het gevoel van weer 'thuis komen' in het grafisch/artistieke wereldje. In een ongedwongen en ontspannen sfeer geeft Gerard les. De 'les' is gelukkig niet klassikaal, maar gebeurt in een zeer gemêleerd en aangenaam gezelschap van ongeveer 8 personen. Precies de juiste groepsgrootte om iedereen op maat instructie, tips en aandacht te geven. Gerard weet dit professioneel, maar ook met de nodige humor, te doen. Iedereen werkt aan zijn/haar eigen gekozen werk en Gerard heeft het didactische talent om zijn kennis op gedoseerde wijze bij iedereen over te brengen. Mijn complimenten voor de opzet en de setting van deze schildermomenten!
- Stephan van de Pol

Uit en thuis bij Gerard!

★★★★★
Mijn broer en ik gingen geheel blanco op de schildercursus bij Gerard om onze creatieve kant te ontdekken. Na 10 lessen kunnen we volmondig zeggen SUPER! Gerard geeft op een hele ontspannen deskundige manier uitleg over de schilderkunst, met een vleugje humor erbij wordt de avond een relaxt en leerzaam samenzijn! Bedankt Gerard tot het najaar!
- Simone van mechelen

Wat een fijne docent

★★★★★
Ik had 10 jaar niet meer geschilderd en kwam bij Kunstatelier Kamphuis terecht. Gerard heeft mij een zetje gegeven om het schilderen weer op te pakken. Daar ben ik hem heel dankbaar voor .Nu kan ik ook weer zelf aan de slag .Hartelijk dank Gerard!
- Corrie

Hartelijk welkom

★★★★★
De afgelopen jaren zijn voor mij en mijn gezin erg zwaar geweest door een reeks opeenvolgende nare gebeurtenissen. Uiteindelijk heeft dat zijn tol geëist en ben ik in een depressie terecht gekomen. Zoekend naar een voor mij passende en broodnodige ontspanning, liefst iets creatiefs, heb ik gekozen voor iets wat ik altijd al graag heb willen doen, namelijk schilderen. Maar waar? Internet biedt dan uitkomst. Er is veel aanbod op dat gebied. Maar bij de website van Gerard Kamphuis kreeg ik meteen een goed gevoel. Een goed verzorgde, duidelijke en professionele site die vertrouwen wekt. Een eerste gevoel is vaak de juiste en dat blijkt. Vanaf het allereerste telefoongesprek wat ik had met Gerard was er meteen een klik. Hoewel de cursus eigenlijk al vol was, heeft Gerard alles op alles gezet om mij toch een kans te geven wat blijkt uit het vele telefonische contact wat er is geweest. Altijd vanuit initiatief van Gerard. Regelmatig kreeg ik een update over de stand van zaken en iedere afspraak die hij met mij maakte kwam hij stipt na. Uiteindelijk was er plaats voor mij. Na een professioneel intakegesprek ben ik van start gegaan en ben ik vanaf het eerste moment lyrisch enthousiast. De sfeer in atelier Kamphuis is gezellig en ontspannen en de formule dat cursisten van verschillende niveaus samenwerken werkt perfect. Je leert veel van elkaar. Ik als beginner wil alles leren en ben dan ook blij met ieder advies wat ik krijg van mijn medecursisten. Een groep leuke, gezellige mensen, we hebben veel lol en lachen wat af maar wel allemaal gedreven kunstenaars, ieder op zijn of haar niveau. Ik ben er van overtuigd dat de goede sfeer geheel te danken is aan de bezielende, vakkundige leiding van Gerard die met veel humor een ieder weet te motiveren en de kunstenaar naar boven weet te halen. Voor iedere cursist heeft Gerard evenveel aandacht en belangstelling in hun werk. Je kan met alle vragen bij Gerard terecht en je krijgt altijd een gedetailleerd, vakkundig onderbouwd advies. De begeleiding is erg goed. Het was voor mij een hartelijk welkom in team Kamphuis en ik zie er dan ook iedere week naar uit om weer te gaan. Zo heb ik weer wat gevonden waar ik helemaal blij van word en wat me enorm helpt. Dank je wel Gerard. Johan
- Johan Bouwens

Hart voor de kunst!

★★★★★
Gerard helpt mij gedurende de cursus over mijn creatieve drempels heen en helpt telkens weer de goede richting in te gaan. Met ruimte voor eigen inzichten en met durf voor nieuwe technieken. De cursus is leerzaam, maar ook gezellig en gemoedelijk. Mooi om al die verschillende werken van de cursisten te zien ontstaan! En de koffie is altijd vers. De Schilder vakantie was ook erg geslaagd. Op een prachtige locatie schilderen en vakantie vieren. Goed uitgerust, een ezel en tafel voor eenieder, en de fijne begeleiding van Gerard. En we kwamen niets te kort. Er werd erg goed voor ons gezorgd en de sfeer was top! En hoe beter elke avond te eindigen dan mijmerend uitkijken over de vallei met de warmte van een vuurkorf! Aanrader!
- Gakkie

Geweldige leraar

★★★★★
Een geweldige leraar die open staat voor feedback en graag feedback geeft. Een duidelijke en goede uitleg, en het geven van opdrachten en oefeningen, helpen mij om thuis ook aan de slag te gaan met schilderen. De ontwikkeling blijft bij mijzelf maar deze man geeft mij net dat zetje, en goede tips, wat ik nodig heb om zelfstandig thuis aan de slag te gaan. CHAPEAU GERARD!
- Tiny

Enthousiast met olieverf schilderen

★★★★★
Na 40 jaar de draad weer opgepakt, schilderen met olieverf. Meteen een goede klik met Gerard! Hij laat je lekker je gang gaan, leren, proberen, struikelen, weer opstaan en doorgaan. Steeds goede raad en advies op maat. Voor mij was ook het ambachtelijke deel interessant. Zelf, met doek bespannen, panelen maken met lijmgrond, krijtgrond, sluitlaag, impriimatura. Zelf olieverf mediums mixen. De eerste landschapsschilderingen zien er al best aardig uit. Echt een aanrader!
- Piet Broertjes

Kunst met een grote K(amphuis)

★★★★★
Onder de bezielende leiding van Gerard Kamphuis heb ik me goed kunnen ontwikkelen. Ik heb heel veel voldoening in het schilderen en ben heel tevreden over de resultaten. Bovendien is het er altijd gezellig. Top Gerard. Dick Melker
- Dick Melker

Tony

★★★★★
Na een aantal jaren deze ontzettend leuke hobby weer opgepakt, schilderen. Omringd door leuke en creatieve mensen, onder de inspirerende leiding van Gerard, Leuke vent ! Tony de Bruijn
- Tony de Bruijn

leuk, gezellig en leerzaam!

★★★★★
Dit is mijn derde cursus bij Gerard. Al veel geleerd en ik ga natuurlijk volgend voorjaar door met mijn vierde cursus. Hartstikke leuk en gezellig en natuurlijk hééél leerzaam!!!!
- Lily Falter

spannend èn ontspannend

★★★★★
Dit najaar begonnen met schilderen. Bij Gerard Kamphuis in de cursus. Eerst 5 lessen met tekenoefeningen, daarna de overgang naar het schilderen. Dat levert dit als resultaat op, het werk is nog niet helemaal af. Het is spannend èn ontspannend, zo’n middag bezig zijn bij Gerard Kamphuis in z'n atelier. Een aanrader!!!
- Piet Moons

Erg plezierig

★★★★☆
De schilderlessen zijn erg plezierig. Ik geniet elke les meer.
- Thea van Leeuwen

Een geweldige docent

★★★★★
Met veel plezier volg ik de schildercursus in het atelier van Gerard Kamphuis. Gerard is een geweldige docent die mij goed begeleidt.
- Joris Seelen

Verschrikkelijk leuk

★★★★★
Verschrikkelijk leuke, inspannende ontspanning, dit schilderen. En op een heel enthousiaste manier aangeboden en begeleidt.
- Ingrid Clemens