• banner schildercursus frankrijk

Schildercursus Frankrijk

Hier vindt je alle informatie over de schildercursus Frankrijk

Ga direct naar: DATA – PROGRAMMAVERBLIJFKOSTENREVIEWS –  FOTO’S

Schildercursus Frankrijk Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 95 reviews.
5 1
Bekijk alle reviews van de schildervakantie Frankrijk!

Helaas zijn alle 6 Schilderweken volgeboekt. Maar regelmatig zijn er annuleringen, schrijf je dus vrijblijvend in voor de wachtlijst!

Ook in 2022 verzorgen we weer 6 x een Schildervakantie. Op dit moment zijn alle weken volgeboekt maar een plaats op de wachtlijst wordt vaak alsnog beloond met plaatsing!

button-bellen button-contact button-inschrijven

Om deel te nemen aan de schildercursus Frankrijk is een basisvaardigheid schilderen vereist!

Basisvaardigheid houdt in dat je geen “blanco beginner” bent; je hebt al vaker geschilderd (of getekend) en bijvoorbeeld al een cursus gevolgd. Je hoeft echter niet heel gevorderd te zijn!

Geniet dan van een intensieve maar ontspannen schildercursus én een heerlijke, volledig verzorgde vakantie met verblijf in onze eigen, prachtig verbouwde, Pastorie van St. Baslemont in de Franse Vogezen.

Tijdens deze schildercursus Frankrijk van vijf ochtenden gaan we bij goed weer lekker buiten schilderen. Dat kan, bijvoorbeeld om te beginnen, heel goed vanaf het terrasgedeelte direct achter het huis en atelier waar we verblijven. Maar ook in de directe omgeving (echt op maar een paar honderd meter) zijn er prachtige plekken om bijvoorbeeld een fraai landschap, oud chateau of rustieke details te schilderen. Maar wil je compleet abstract werken dan kan dat natuurlijk ook. In overleg doet ieder wat hij/zij graag zou willen.Voor iedereen is er ook een veldezel beschikbaar.

Voor ontbijt, lunch, diner en versnaperingen tussendoor wordt gezorgd zodat je heerlijk kunt ontspannen en nergens aan hoeft te denken. Alle gerechten zijn huisgemaakt. Tijdens de maaltijden niet alleen genieten van het eten, maar ook van het prachtige uitzicht. De middagen en avonden zijn vrij in te vullen. Je kunt gewoon nog lekker door schilderen, óf… aan het einde van de straat loop je zo de fraaiste wandeling in! Ook is er in de omgeving van alles te bekijken, zoals het leuke stadje en bekende kuuroord Vittel.

Data Schildervakantie Frankrijk 2022

De schildervakanties Frankrijk 2022 vinden plaats op:

 • 1ste week: zondag 12 tm zaterdag 18 juni:           volgeboekt!
 • 2de week: zondag 26 juni tm zaterdag 2 juli:         volgeboekt! 
 • 3de week: zondag 10 tm zaterdag 16 juli:              volgeboekt!
 • 4de week: zondag 24 tm zaterdag 30 juli:              volgeboekt!
 • 5de week: zondag 7 tm zaterdag 13 augustus:     volgeboekt!
 • 6de week: zondag 21 tm zaterdag 27 augustus:    volgeboekt!

Programma schildercursus Frankrijk

Op dag 1 is rond 16.00 uur de aankomst. De deelnemers worden ontvangen met een bubbeltje en hapje en kunnen kennis maken met elkaar. Hierna maken we iedereen wegwijs en kunnen we elkaar beter leren kennen onder het genot van een huisgemaakt diner.

Dag 2 t/m 6 is het programma als volgt:

 • 09.00 uur: Ontbijt
 • 09.30 tot 13.30 uur: Schildercursus
 • 13.30 uur: Lunch
 • Middag is vrij te besteden; lekker door schilderen/wandelen/erop uit
 • 19.30 uur: Diner en voor wie wil nog een glaasje bij het kampvuur!

De schildercursus wordt enthousiast en vakkundig begeleid door professioneel beeldend kunstenaar Gerard Kamphuis. Bij mooi weer gaan we natuurlijk naar buiten. Er is echter een fijn en ruim atelier aan huis zodat we ook bij minder weer gewoon kunnen schilderen.

Op dag 6 na de lunch ruimen we alles op, even opfrissen en daarna gaan we genieten van een afsluitende expositie/werkbespreking met een bubbeltje en hapje. Waarna een feestelijk diner met vers gemaakte paella!

Op dag 7 vertrekken we na het ontbijt.

Verblijf & verzorging Schildercursus Frankrijk

In onze Pastorie van St. Baslemont is plaats voor maximaal 7 deelnemers. In het huis zijn 3 ruime eenpersoonskamers en 2 ruime tweepersoonskamers met aparte bedden verdeeld over twee verdiepingen. Op iedere verdieping is er een luxe gezamenlijke badkamer met wc/douche/wastafel. Ontbijt, lunch en diner vinden plaats in of om het huis en worden huisgemaakt verzorgd. Bij goed weer eten we natuurlijk lekker buiten op het fraaie terras, prachtig uitzicht over het dal. En s’ avonds, na het diner, schuif je gezellig je stoel aan rond het vuur om mijmerend over de dag van een laatste glaasje te genieten!

Anderen over de schildervakantie Frankrijk

Schildercursus Frankrijk Overall rating: ★★★★★ 4.9 based on 95 reviews.
5 1
Bekijk alle reviews van de schildervakantie Frankrijk!

Een weekje schilderen in Frankrijk: ik heb het vaker gedaan, maar deze springt er bovenuit. De persoonlijke, inspirerende en vakkundige aandacht van Gerard in een kleine groep, de mooie kamers in de oude pastorie, het terras-met-uitzicht waar het goed toeven is en last but not least de warme, gezellige en vrolijke gastvrijheid van Kara en Gerard, maakten deze week tot een ontspannen, creatieve en culinaire topper!
– Heleen van Heusden