• banner tekenen en schilderen

Cursus tekenen & schilderen

Schildercursus Brabant voor iedereen die (beter) wil leren tekenen & schilderen!

Wil je (beter) leren schilderen en tekenen? Kunstatelier Kamphuis in Gilze biedt jaarlijks een cursus Schilderen en Tekenen aan van 20 lessen, gepland tussen half september en half maart. Doel van deze schildercursus van 20 lessen is schilder- en/of tekenvaardigheden ontdekken en (verder) ontwikkelen en daar vooral veel plezier en voldoening uit halen. Na inschrijving plannen we een intakegesprek waarin we in het atelier, bij een kopje koffie, even kennismaken, het instapniveau bepalen en de verwachtingen en mogelijkheden op elkaar afstemmen om zo de meest passende start te kiezen. Na dit intakegesprek kun je definitief inschrijven. Lees hieronder alles wat je moet weten over de schildercursus Brabant.

Opzet teken- en schildercursus Brabant

Of je nu begint of al langer schildert, je kunt altijd een cursus tekenen en schilderen volgen bij Kunstatelier Kamphuis. In de cursus gaan we aan het werk in groepen van minimaal 5 tot maximaal 8 personen. Die beperkte groepsgrootte zorgt ervoor dat iedere cursist individueel en professioneel begeleid wordt. Koffie/thee en fris wordt voor gezorgd en is bij de prijs inbegrepen. Naast ontdekken, leren en verbeteren is het namelijk óók de bedoeling om steeds een plezierige ochtend, middag of avond te hebben natuurlijk!

De doelstelling in de cursus is om de schilder- en /of tekenvaardigheden te ontdekken en (verder) te ontwikkelen. Dit doen we door middel van het werken zelf, maar ook door het gezamenlijke kijken en bespreken. Het leren beoordelen en bespreken van werk geeft veel inzicht en is op die manier heel leerzaam, voor beginners en gevorderden. Aan de hand van opdrachten of een volledig vrij te kiezen thema wordt iedere cursist individueel begeleid door en langs de “ins en outs” van het schilderen en/of tekenen. In een groep kunnen zowel beginners als meer gevorderden deelnemen. Een verschil in niveau kan juist stimulerend en prikkelend werken.

De beginner werkt de eerste weken aan de hand van (gezamenlijke of individuele) opdrachten. Vooral om op een andere manier te leren kijken naar je omgeving. Maar ook om een zekere basisvaardigheid te krijgen en langzaam te ontdekken welke manier van werken bij je past. Dat gaat van heel basaal naar langzaam meer specifiek en complex. In een volgend deel van de cyclus kijken we op welke manier en met welke techniek en thema je eventueel verder zou willen.

De gevorderde kan zelf kiezen om deel te nemen aan een opdracht op dat moment of naar eigen idee en met eigen techniek aan de gang te gaan. Uiteraard wordt hij/zij binnen die keuzes begeleid en zullen we de inhoudelijke vraagstukken samen aanpakken.

Zowel in de opdrachten als bij het werken naar eigen keuze zullen alle formele en informele (beeld-)aspecten zoals lijn, vorm, kleur, verhoudingen, compositie, contrast, spanning etc. worden behandeld. Dit zal soms groepsgewijs gebeuren maar vooral ook individueel, per cursist. Uiteraard komen daarbij ook verschillende technieken aan bod. Bovendien worden allerlei aspecten van het schilderen en tekenen ook als theorielessen aangeboden en ter inzage en downloaden op de site geplaatst. Daarnaast verschijnt er een aantal keer er jaar een Nieuwsbulletin.

Wat kost de cursus en wat neem je mee?

De gehele cursus kost € 345,=  (incl. koffie/thee, excl. materialen) en bestaat uit 20 bijeenkomsten. Na de 20 reguliere weken volgt een (gratis!) week 21 waarin cursisten nog extra kunnen inhalen indien nodig. We besluiten elke cyclus met een gezellige happening in het atelier op zaterdag- en zondagmiddag. De cursisten exposeren dan gemaakt werk en kunnen enkele gasten uitnodigen om onder het genot van een hapje en drankje de resultaten te bekijken. Deelname hieraan is op vrijwillige basis maar wordt erg gewaardeerd èn is bij de cursusprijs inbegrepen.

In het intakegesprek bekijken we wat je voor een goede start alvast aan kunt schaffen, zoals een basispakket kleuren, verf, kwasten en penselen en een aantal hulpmiddelen om wat verschillende technieken te kunnen toepassen. Na de definitieve aanmelding ontvang je bovendien een uitgebreider materialenlijstje. De materialen zijn onder andere verkrijgbaar bij Antoon de Jong in Tilburg of online bij De Kwast, paintersworld.nl of anderen.

Schildersdoeken van verschillende afmetingen zijn tegen kostprijs te koop bij Kunstatelier Kamphuis. Dit zijn goedkope doeken, ideaal voor beginners en pas gevorderden. De beginner adviseer ik om met acrylverf (of gouache) te schilderen. Olieverf is een lastiger medium en meer geschikt voor een later stadium.

Bekijk hieronder het werk en de ervaringen van eerdere cursisten. Volg de schildercursus Brabant en verras jezelf met je eigen creativiteit!

button-bellen

button-contact

button-inschrijven

KOSTEN
€ 345,- voor 20 lessen. Excl. materiaal. Incl. koffie, thee, fris en afsluitende tentoonstelling.

CURSUSDUUR
20 lessen van 2,5 uur.

DATA
De cursus van 2019 start op 23 september.

CURSUSDAGEN EN -TIJDEN
Maandagmiddag: 13.00 – 15.30 uur
Maandagavond: 19.30 – 22.00 uur
Dinsdagmiddag: 13.00 – 15.30 uur
Dinsdagavond: 19.30 – 22.00 uur
Woensdagochtend: 9.00 – 11.30 uur
Woensdagavond: 19.30 – 22.00 uur

WAAROM LEKKERSCHILDEREN.NL?
– Het lukt altijd!
– Gezellige, ongedwongen sfeer.
– Enthousiaste vakleerkracht.
– Gratis parkeren voor de deur!

Twijfel je nog?

Vele enthousiaste cursisten gingen je voor. Lees de reviews die zij achterlieten of bekijk de resultaten in het portfolio.

Wist je dat…

je bij Kunstatelier Kamphuis ook terecht kunt voor leuke schilderworkshops! Bekijk hier de verschillende arrangementen.

Bekijk hieronder de resultaten van eerdere cursisten!