Schildervakantie Frankrijk 2016

De eerste schildervakantie in Frankrijk was een waar succes!

Naast de reguliere cursussen Schilderen/Tekenen in het atelier in Gilze, heeft Kunstatelier Kamphuis in 2016 de eerste schildervakantie in Frankrijk verzorgd.

Deelnemers aan deze schildervakantie Frankrijk hebben werkelijk genoten van de combinatie van een intensieve maar ontspannen schildercursus èn een heerlijke, volledig verzorgde vakantie in de prachtig verbouwde pastorie van St. Baslemont, in de Franse Vogezen. Bekijk hieronder de foto’s.

Uitbreiding naar 2 weken

De eerste schildervakantie Frankrijk was een waar succes. De deelnemers, maar ook zeker Kara en ik (de organisatoren) hebben volop genoten. Vanwege het succes is besloten om volgend jaar 2 schildervakanties Frankrijk te organiseren; 6 t/m 12 augustus en 14 t/m 20 augustus. Ga voor meer informatie en om in te schrijven naar: schildercursus Frankrijk.

Opzet schildervakantie Frankrijk

De opzet van de schildervakantie Frankrijk is als volgt:

Op dag 1 is vanaf 16.00 uur de ontvangst met een drankje en hapje, een rondje wegwijs maken en s’ avonds het eerste diner. Vanaf dag 2 t/m 6 starten we na het ontbijt met de schildercursus. Bij goed weer is het de bedoeling dat we lekker buiten gaan schilderen, oftewel: “en plein air.” Dat kan, bijvoorbeeld om te beginnen, heel goed vanaf het terrasgedeelte direct achter het huis en atelier waar we verblijven. Maar ook in de directe omgeving (echt op maar een paar honderd meter) zijn er prachtige plekken om bijvoorbeeld een fraai landschap, oud château of rustieke details te schilderen. Voor iedereen is er natuurlijk een veldezel beschikbaar en tussendoor zal Kara ons verzorgen met koffie of thee. Er is echter een prachtig atelier aan huis zodat we ook bij minder weer gewoon kunnen schilderen. Doeken zijn ter plekke te koop, voor alle overige materialen zorg je zelf.

De middag is vrij in te vullen. Je kunt gewoon nog lekker door schilderen, óf…aan het einde van de straat loop je zo de fraaiste wandeling in! Ook is er in de omgeving van alles te bekijken, zoals het leuke stadje en bekende kuuroord Vittel. Ontbijt, lunch en diner vinden plaats in of om het huis en worden huisgemaakt verzorgd en zijn inbegrepen. Dus schilder lekker mee in St. B en schrijf je in voor deze schildervakantie Frankrijk!